Het goeie gesprek is wat mij drijft …

Op gebaande paden blijven is niks voor Michiel. Na zijn studie rechten heeft hij bijna anderhalf jaar in Australië gewoond. Beetje werken en reizen door Azië en van alles meemaken. Nadenken over wat hij wilde. Dat was leuk en zorgeloos. Maar tegelijkertijd miste hij het echte gesprek. De vriendschap. De verdieping.

Michiel is in staat om – zelfs op betrekkelijke jonge leeftijd – binnen een kwartier een positie te krijgen aan tafel bij vrijwel elke senior of directeur om op ooghoogte een goed gesprek te hebben. Daar is een verklaring voor. Omdat Michiel op de middelbare school relatief jong was (hij heeft op de basisschool een klas overgeslagen) heeft hij altijd extra z’n best moeten doen om erkenning te krijgen van en aan te haken bij jaargenoten die ouder en verder waren dan hij. Dat heeft gemaakt dat hij zich altijd sterk heeft gefocust op sociale vaardigheden.

Michiel is zeer gevoelig voor de dynamiek van de conversatie. Wie is er in de lead? Kan iedereen voldoende aanhaken? Hij is direct en scherp, met een snufje ontspanning. Niet te formeel. Met een zekere schalksheid en randjes studentikoziteit.

Hij wil mensen inspireren en hij wil geïnspireerd worden door mensen. Elkaar raken, buiten een format om, vindt hij mooi.

Michiel heeft een brede belangstelling voor het proces. Het intermenselijke proces vindt hij nog interessanter dan de inhoud. Reacties, gedrag en gedragingen. Waarom zeggen mensen sommige dingen wel en andere dingen (on)bewust niet?

mes@fprofs.com
+31 (0) 6 30 18 84 06


terug